Štedljivi gradonačelnik: Prodao 3 nepotrebna automobila i kupio jedan za 90.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2019. u 09:54
Foto: Robert Anić / Pixsell

Kako bi proračun rasteretili nepotrebnog troška održavanja prodali su čak tri automobila.

Iako financijski stoje i više nego dobro – u samom su vrhu po proračunskim prihodima i suficitu proračuna, Grad Sveta Nedjelja je i među najštedljivijim hrvatskim gradovima.

 Osim što su, tako, među gradovima koji najmanje troše na službena putovanja, u protekle dvije godine dodatne uštede postigli su i prodajom dijela službenog gradskog voznog parka.

Kako bi proračun rasteretili nepotrebnog troška održavanja prodali su, naime, čak tri automobila – Citroen C5 za iznos od 23.111 kuna, Toyotu Avensis za iznos od 11.333 kune te Mitsubishi Outlander – hibridno vozilo za iznos od 140.808 kuna. Ukupno su od prodaje uprihodili više od 175.000 kuna, pa su za dio novca – 90.076 kuna kupili Suzuki Swift koji je, ističe gradonačelnik Dario Zurovec, sasvim dovoljan i primjeren za obavljanje svakodnevnog gradonačelničkog posla.

"Nije nam u cilju baviti se populizmom, ali smo zaključili da u Svetoj Nedjelji, koja se proteže na oko 40km2, te je relativno blizu Zagreba, automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase. U svakom aspektu poslovanja nastojimo biti racionalni, pa nam je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed", pojašnjava Zurovec.

Također, Grad je zbrinuo 5 automobila starijeg godišta proizvodnje i automobila stečenih u postupku ošasne imovine, a putem ovlaštene pravne osobe za zbrinjavanje takve vrste otpada, piše portal Gradonačelnik.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovo kad pročitam jednostavno moram protrljati oči i uštipnut se !! 🙂

New Report

Close