Stečaj TLM-a u Šibeniku nema tko otvoriti

Autor: Suzana Varošanec , 22. studeni 2015. u 22:00
Radnicima duguju više od 10 mil. kuna/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Jedina stečajna sutkinja izuzela se iz rješavanja predmeta, upozorava HURS.

Dva mjeseca nakon prestečajnog debakla TLM Aluminiuma agonija i dalje traje: stečaj tvrtke zatražili su radnici, ali ga u Šibeniku zapravo nema tko otvoriti.

Tvrdi to Ozren Marijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata. Bivši Trgovački sud u Šibeniku, danas stalna služba zadarskog Trgovačkog suda, kaže da za odluku nema dostatnih kapaciteta jer se jedina tamošnja stečajna sutkinja upravo izuzela iz rješavanja tog predmeta. "Nismo još ništa riješili po pitanju stečaja tvrtke – spasonosne situacije za radnike koja se otvara a dolaskom slovenskog Impola i pokretanjem proizvodnje. Radnici su razočarani tragikomičnom situacijom u kojoj se vode 'igre prijestolja', a njima nema tko pomoći", kaže Matijašević.

Obveze prema radnicima u prestečaju više su od 10 mil. kuna. Pritom tri uzastopne plaće nisu isplaćene, a sad se čeka odluka predsjednice Trgovačkog suda u Zadru hoće li to prihvatiti i imenovati novog suca. "HURS je ukazivao na nemogućnost provedbe stečajeva zbog slabo organizirane mreže trgovačkih sudova i nedovoljnog broja stečajnih sudaca, a dokaz toga je TLM kao prvi slučaj deficita sustava koji će se tek prelamati preko radnika", zaključuje. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

A “prebogati” Rus igra ulogu koju su mu dodjelili i slobodno šeće!

New Report

Close