Stečaj Nivete tražila i država

Autor: Suzana Varošanec , 06. svibanj 2019. u 22:00
Još 2012. imali 89 radnika i 27 milijuna kuna prihoda/Marko Mrkonjić/PIXSELL

Zbog dulje blokade gasi se zadnja četkarska industrija.

Na prijedlog države kao vjerovnika – Ministarstva obrane RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i Agram banke (ranije Kreditna banka Zagreb) otvoren je stečaj nad Nivetom, tvornicom četaka iz Zagreba, za koju je u prethodnom postupku utvrđeno postojanje stečajnog razloga nesposobnosti za plaćanje.

je o blokadi od 6,7 milijuna kuna, navodi se u rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu koji je  za stečajnog upravitelja imenovao Davorina Kapustića.

Upis rješenja o otvaranju stečaja istodobno je određen u zemljišnim knjigama nekoliko općinskih sudova gdje se vode nekretnine dužnika te je za 12. rujna zakazano ispitno i izvještajno ročište.

U razdoblju od 2012. do 2016. prihodi Nivete kretali su se između 27 mil. kuna i 15 milijuna kuna, dok je broj zaposlenika padao, s 89 na tek jednog.

Prema dostupnim podacima, dužnik je posljednje izvješće predao za 2016., što je kod dijela vjerovnika bilo praćeno čak i sumnjama u navodni pokušaj brisanja društva iz sudskog registra po osnovi predaje GFI te postalo razlogom za bojazan glede eventualnog iznošenja imovine na treću pravnu osobu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close