Startao prvi domaći dokumentarni TV kanal

Autor: Zoran Vitas/VL , 06. svibanj 2018. u 10:07
TV legenda se udružila s Discovery film&videom, Foto: Pixsell

Zanima nas sve što je dobro”, kaže Đelo.

Korisnici B.neta, Vipa i evoTV-a već prate program DokuTV-a – odabrao Đelo Hadžiselimović, prvog domaćeg specijaliziranog kanala za dokumentarne filmove. Kao što ime i kanala govori, kompletan je program odabrala upravo TV legenda Hadžiselimović. On se udružio s hrvatskom kompanijom Discovery film & video kako bi pokrenuo taj prvi domaći dokukanal.

“Cijepljen sam dokumentarcima, uživam u njima, volim se njima baviti. Kada sam se odlučio baviti dokumentarcima, svi su me kolege odgovarali, govorili su mi da što će mi, da se bavim serijama. No, moja je odluka očito bila dobra jer je dokumentarac najbrže rastući žanr danas. Interesantno je kako je dokumentarac prije svega filmski žanr, a postao je televizijski. Tako raste i produkcija pa su dokumentarci ravni igranim filmovima. Ljudi vole dokumentarce”, rekao je Đelo Hadžiselimović. Otkriva i po čemu će se kanal izdvajati. “Nemamo povijesnih dokumentaraca, išli smo na raznovrsnost žanrova, želimo imati iz svakog po nešto, umjetnosti, politike, putopisa, ekstremnih sportova”, kaže popularna televizijska ličnost.

Gdje se nabavljaju dokumentarci za DokuTV? “Gdje god postoji dobar dokumentarac, mi smo kupci. Idemo i na veliku raznolikost zemalja od kojih nabavljamo. Francuzi imaju puno izvrsnih dokumentaraca, Englezi odlične o životinjama, pa Nijemci, Nizozemci, Skandinavci, svima smo potencijalni kupci. Pokušavamo imati što veću raznolikost programa i mislim da u tome uspijevamo. Ne želimo samo jednu produkciju ili područje. Zanima nas sve što je dobro”, kaže Đelo. Što će nam preporučiti, koje autore sam voli gledati? “Uvijek sam volio Davida Attenborougha, a onda Joshuu Oppenheimera i Michaela Moorea, koji ponekad i pretjera, ali je uvijek zanimljiv. U cijelosti treba pogledati seriju Ja sam… Tu je i Sugarman, a treba pogledati i dokumentarce o putopisima”, kaže legenda.

Komentari (3)
Pogledajte sve

čuj ove, 4.5. pišu “startao”.. ja ga gledam već 6-7 mjeseci… pošto reklama?

Izvrsno!

Odlično!

New Report

Close