Starta ESG Akademija, prve radionice 13. i 14 listopada

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2022. u 22:00
ESG Akademija okupit će važne predavače i praktičare iz institucija, akademskog i realnog sektora/M. LUKUNIĆ/PIXSELL

Hrvatska gospodarska komora pokrenula je, kako kažu, prvu cjelovitu ESG Akademiju u našoj zemlji kojom kane educirati, informirati i povezati pripadnike gospodarstva i poslovne zajednice.

Početkom iduće godine u Hrvatskoj će se početi primjenjivati direktiva i uredbe usklađene s europskim Zelenim planom kojima implementacija okolišnih, društvenih i upravljačkih (ESG) kriterija održivog razvoja postaje obavezna za sve tvrtke.

Kako bi realnom sektoru približila ovu tematiku, Hrvatska gospodarska komora pokrenula je, kako kažu, prvu cjelovitu ESG Akademiju u našoj zemlji kojom kane educirati, informirati i povezati pripadnike gospodarstva i poslovne zajednice.

ESG Akademija okupit će mnoge relevantne predavače i praktičare iz institucija, akademskog i realnog sektora, kažu u HGK najavljujući kako će prva, strateška radionica “Stvaranje održive tvrtke” biti održana u prostorima HGK 13. i 14. listopada.

“Cilj je pružiti sveobuhvatan prikaz koncepta održivosti i ESG-a iz perspektive poslovanja tvrtki, obrazložiti koncept održivog poslovanja kao temelja stvaranja vrijednosti te kroz primjere u praksi dotaknuti se teme procjene klimatskih rizika.

Detaljno i uz primjere proći će se način funkcioniranja implementacije i usklađivanja ESG-a sa zakonodavnim aktima, prenijeti praktična znanja provedbe strateške transformacije kompanije kao i ukazati kako primijeniti koncept održivog i uključivog vodstva te pokazati ključne aspekte financiranja održivosti i izazova u implementaciji”, poručuju iz HGK uoči prve ESG radionice.

Napominju kako nefinancijsko izvještavanje od iduće godine postaje jedan od ključnih izazova svim tvrtkama, a HGK ESG Akademijom želi im omogućiti nova saznanja i alate za uspješnu implementaciju kriterija održivosti u poslovne procese

Komentirajte prvi

New Report

Close