Stari Grad za nagodbu s Heliosom

Autor: Suzana Varošanec , 12. veljača 2018. u 22:00
I hotel Arkada će u obnovu, cilja se na premium ponudu

Odblokiran nastavak rada na stečajnom planu.

Vijećnici Starog Grada na sjednici u petak donijeli su odluku o sklapanju nagodbe sa stečajnim  dužnikom Helios Farosom radi utvrđenja svoje tražbine.

Time je otvorena mogućnost za nastavak rada na stečajnom planu i njegovoj prezentaciji sudu i vjerovnicima, a po prihvaćenoj ponudi Valamara i PBZ CO vezano za plan restrukturiranja i 650 mil. kn vrijednih ulaganja.

Postignut je dogovor da se sklopi nagodba na 11,5 milijuna kuna, i to pošto je Gradu već pravomoćno dosuđeno 5,8 mil. kn, ali je u sporu ostala njegova prijava tražbine od 39,4 mil. kn, tj. 13,3 milijuna s kamatama od 2009., uvećano za neodređenu svotu 'daljnjih tražbina' koje bi Grad mogao biti obvezan naknadno platiti kao naknadu za deposedirano zemljište. 

"Kako je postignut dogovor, tražbina Grada ukupno bi se utvrdila na 17,3 mil. kn, a isplata bi bila sukladno planu ista kao svim vjerovnicima drugog višeg isplatnog reda", kaže stečajna upraviteljica Mira Hajdić.

Kroz obnovu i gradnju dva ljetovališta visoke kategorije, portfelj Helios repozicionirat će se prema premium ponudi, čime bi ta destinacija dobila na atraktivnosti, a nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao bi oko 500 radnika.  

Komentirajte prvi

New Report

Close