Stanovnici zagrebačkog naselja već mjesec dana bez mobilnog signala

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2023. u 09:58
Foto: Pixabay

Oni koji stanuju na višoj nadmorskoj visini signal imaju ponekad, a oni u nižim ulicama nikad.

Bez mobitela i signala u 21. stoljeću teško da možemo zamisliti dan. Ipak unatoč tome što pomoću njega možemo zaviriti u svaki kutak svijeta građani s područja Zagrebačkog naselja Goranec već mjesec dana u svom naselju na mobitelu nemaju signala pa im je komunikacija ograničena. Baznu stanicu. naime, srušilo je srpanjsko nevrijeme pa je do njih gotovo nemoguće doći, piše HRT. 

Jozo Čavlina u Gorancu se naselio prije 27 godina. Kaže da problema sa prijemom ima oduvijek, ali nakon nevremena – signala uopće nema.

“Croneta, 098 nema nikako, 091 još donekle, 092 095 ništa. Tako da, svi su ljudi nezadovoljni”, rekao je Čavlina.

I ostali susjedi govore isto. Oni koji stanuju na višoj nadmorskoj visini signal imaju ponekad, a oni u nižim ulicama nikad.

“Mobiteli nam rade jedino ovako na nekom punktu, visoko. Dolje ispod nema ništa”, požalio se Josip.

“Što će mi onda telefon i mobitel? Nema mobitela, ništa. Tu smo kao u srednjem vijeku. To je stvarno problem”, složio se Franjo.

Predsjednica vijeća Mjesnog odbora u kontaktu je s teleoperaterima.

“Toranj se nalazi u vlasništvu privatne osobe i da je privatna osoba već drugi dan po nevremenu i situaciji koja se desila naručila novi toranj, no čeka se isporuka, mjesec do mjesec i pol”, pojasnila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Goranec Ana Rajner.

Ako se obećanje telekomunikacijskih operatera ostvari, signal će se u Goranec vratiti u roku od dva tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close