Stanar platio tisuću eura radove na zgradi, a ostali mu to sada ne žele vratiti

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2020. u 11:07
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Povratu novca još se uvijek nada…

Stanar zadnjeg kata nebodera na Verudi u Puli, prije gotovo godinu dana pokrenuo je i financirao radove na dimnjaku. Investiciju je, tvrdi, trebao odraditi upravitelj zgrade, tvrtka Stambeni inženjering, pa se povratu novca još uvijek nada, piše Glas Istre. I ne samo da je sve platio, kaže, nego je osigurao i da se posao odradi za dvostruko manji iznos – za oko tisuću eura.

– Pričuvu plaćamo 306 kuna, a u zgradi je možda i 90 stanara. Gdje je taj novac da mi kažu da novca nemaju? Sami su predložili i da će refundirati u tri rate, evo je odluka iz prosinca 2019., ali samo odugovlače, kaže teško bolesni i teško pokretni stanar sa zadnjeg kata.

No, direktor tvrtke upravitelja zgrade Stambeni inženjering, tvrdi da nije riječ ni o kakvoj odluci, nego o prijedlogu da stanar sakupi suglasnosti većine suvlasnika da će sudjelovati u troškovima, a što on nikada nije učinio.

– Nismo mi rekli da nećemo refundirati, ali treba osigurati potpise suvlasnika zgrade. Kako da ga isplatim ako se suvlasnici ne slažu? Zakomplicirao si je stvar, nije obavijestio ni predstavnika suvlasnika ni nas i naručio radove, koje i što, nije nam poznato, već je dostavio račun na iznos od 7.448 kuna i to uz dodatni nalaz dimovoda koji je on naručio, kaže direktor.

Komentirajte prvi

New Report

Close