‘Sređivali’ prekršajne kazne policajcima, gradskim djelatnicima, liječnicima, sucima, prijateljima…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. rujan 2021. u 16:32
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši voditelj Sektora komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba Damir Dekanić nagodio se s tužiteljstvom te je na zagrebačkom Županijskom sudu zbog storniranja i opraštanja kazni za parking osuđen na 11 mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro.

Uz Dekanića, kojem je izrečena i novčana kazna od 12.000 kuna, krivnju je priznalo još nekoliko njegovih suoptuženika koji su se nagodili s tužiteljstvom, doznaje Hina na sudu.

Optužnica u aferi Parking teretila je Dekanića da je sam i na traženje suoptuženika tijekom 2011. i 2012. pogodovao vlasnicima i korisnicima nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila kako ne bi prekršajno odgovarali. Optuženici su navodno “sređivali” prekršajne kazne policajcima, visokopozicioniranim gradskim djelatnicima, liječnicima, sucima, prijateljima, znancima i članovima obitelji.

Nakon Dekanićeve nagodbe s tužiteljstvom, prvooptuženi u aferi Parking je sada Davor Jelavić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je Dekaniću u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio nadređeni.

Jelavića, koji je u veljači 2019. zajedno s još šestero suoptuženika nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu u aferi GUP zbog malverzacija sa zagrebačkim urbanističkim planovima iz 2007. idući tjedan očekuje presuda za aferu Nadstrešnice u kojoj ga Uskok, zajedno sa suoptuženicima, tereti da je oštetio Grad Zagreb prilikom izgradnje nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close