Sraz bračnog para Selak Raspudić: Evo tko je od njih osvojio više glasova

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2020. u 13:49
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Bračni par Raspudić jedno je od iznenađenja ovih izbora i predstavljaju nova lica koja ćemo gledati u Hrvatskom saboru.

Njihov put prema Markovu trgu bio je kratak – od objave da ulaze u politiku na listama Mosta nije prošlo ni mjesec i pol, a Raspudići su postali prepoznatljiv brend ove stranke koja je prije njihova angažmana bila ispod izbornog praga. Supružnici su se borili u 1. i 2. izbornoj jedinici, piše tportal.

Za Raspudića se već neko vrijeme špekuliralo hoće li u politiku. Nakon neuspjelih pregovora s Miroslavom Škorom našao se na listi Mosta. No iznenađenje je uslijedilo kada je njegovim stopama krenula i Marija Selak Raspudić. Kako je izgledalo to vaganje s ulaskom u političku arenu, prije nekoliko dana sam je Raspudić opisao na Facebooku u sklopu emotivne objave posvećene supruzi.

 

Raspudić je bio dominantniji u javnosti, a kao političkom kolumnistu s desetogodišnjim stažem biračima njegova uvjerenja nisu bila nepoznanica, dok njegova supruga nije bila ni približno tolika zvijezda.

Ipak, na izborima je pobijedila čak i njega.

Marija Selak Raspudić nosila je Mostovu listu u 1. izbornoj jedinici. Osvojila je 9270 glasova. Njezin suprug nosio je pak listu u 2. izbornoj jedinici i iznenađujuće osvojio više od tisuću glasova manje – 8045.

Komentirajte prvi

New Report

Close