Splitski je aerodrom s najviše prometa u Hrvatskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2021. u 22:00
Mogli bi imati i više od 300 tisuća putnika u srpnju/ IVO ČAGALJ/PIXSELL

Mogli bi imati i više od 300 tisuća putnika u srpnju.

Splitska zračna luka najprometnija je luka u Hrvatskoj, a samo protekloga vikenda tamo je sletjelo i poletjelo 180 zrakoplova s 32 tisuće putnika, podaci su iz Zračne luke Split – Resnik.

Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan izjavio je za Hinu kako je za vikend zabilježen do sada najveći broj putnika i zrakoplova, odnosno 32 tisuće putnika i 180 zrakoplova – od kojih 140 na redovnim linijama i 40 privatnih zrakoplova.

“Ako se situacija ne pogorša mogli bismo imati više od 300 tisuća putnika u srpnju. Teško je bilo što govoriti unaprijed jer nitko ne zna kako će se situacija razvijati”, rekao je Melvan.

Istaknuo je da u Zračnoj luci Split prate što se događa i već sada mogu reći da je ovogodišnja turistička sezona izuzetno dobra u usporedbi s prošlogodišnjm koja je bila najlošija turisička sezona do sada.

“Trenutačno smo u boljoj poziciji”, ocijenio je Melvan.

A da je i u gradskoj luci puno turista i da od lipnja konstantno raste broj tuista, Hini je potvrdila koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić rekavši da se protekloga vikenda u luci očekivalo 56 tisuća putnika, više od 13 tisuća vozila, a već su ranije ujutro imali jednu izvanrednu liniju za Supetar.

Konstantno smo u pozitivnom rastu i ako tako ostane bit će odlično. Samo trebamo raditi uz veliki oprez kako ne bismo dobili crveni karton”, poručila je Ivulić.

Komentirajte prvi

New Report

Close