Na poziv splitskog chefa Brace Sanjina, glavnog kuhara restorana O'zlata, jučer od ranog jutra u velikom restoranu za bankete Hotela Lav Le Meridien kuhalo se za vatrogasce. U kuhinji koja inače služi za velike kongrese okupilo se desetak hotelskih i još 20-tak vanjskih kuhara, koji su pripremili više od tisuću jela za vatrogasce i volontere. Namirnice su samo stizale, zvali su ljudi i pitali što treba, kazao nam je danas Braco Sanjin, koji se nakon neprospavane noći popodne spremao na posao.
"Hotel Lav ustupio nam je sve što smo trebali, a ljudi su zvali da pitaju što treba. Kuhali smo im tjesteninu bolognese, odojak s pekarskim krumpirom, meso na roštilju s domaćom šalšom i pireom, bilo je i slatkiša, a iz zagrebačke pizzerije O'Hara došla je cijela ekipa i ispekli su stotinjak pizza, koliko je dozvolio kapacitet peći. Danas su me kontaktirali i moji dobavljači iz Zagreba koji će nam poslati meso, a cijeli dan me zovu i nude namirnice, tako da i sutra ujutro kuhamo. Situacija se sad smiruje, ali mi smo tu dok će biti potrebe", kaže nam Braco Sanjin.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu