Splitska Skladgradnja za posao u Crnoj Gori traži 200 radnika: Inženjere, kuhare, vozače, tesare…

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2016. u 08:31
Foto: Thinkstock

Ovaj posao nije značajan samo za “Skladgradnju” nego i za ostala hrvatska građevinska poduzeća.

Nakon što je "Chine Road and Bridge Corporation l.t.d. Beijing" (CRBC) odabrala splitsku "Skladgradnju" kao partnera u izgradnji dionice Smokovac – Uvac – Mateševo na autocesti Bar – Boljare u Crnoj Gori, i nakon što je prije nekoliko dana potpisan ugovor u Podgorici, odmah su počele pripreme splitske tvrtke za odlazak na ovo veliko gradilište. Točnije, pripreme su ubrzane jer su na dobivanju ovoga posla u "Skladgradnji" radili već od lipnja prošle godine.

Ugovor za izvođenje radova vrijedan je 34,5 milijuna eura, poslovi na gradilištu trebali bi početi već u travnju, a na njemu će "Skladgradnja" angažirati 200 radnika. No, to nije sve, jer ugovorom se predviđa i mogućnost dobivanja novih poslova, a time i angažiranje dodatnih radnika.

'Po ugovoru ovaj posao bi trebao trajati 25 mjeseci. To je najmanje dvije godine posla, ozbiljnog i kvalitetnog. Tu govorimo samo o ovoj jednoj dionici u ukupnom poslu koji je vrijedan malo manje od 900 milijuna eura. Ova dionica koju smo mi dobili ima oko 41 kilometar, no i unutar te sekcije Kinezi su nam već poslali tri upita za još mostova i tunela, i naši inženjeri sada rade na toj ponudi. Tako da bi nam ovaj posao mogao postati još veći. Do ljeta bismo mogli dogovoriti da posao bude i dvaput veći od ugovorenih 34 i pol milijuna eura. U ovom trenutku dolje bi trebalo otići raditi 200 ljudi iz "Skladgradnje", a ako dogovorimo nove poslove, trebat će ih otići još – priča Slaven Žužul, direktor "Skladgradnje", s kojim je Slobodna Dalmacija razgovarala u sjedištu tvrtke u Splitu.

Ovaj posao nije značajan samo za "Skladgradnju" nego i za ostala hrvatska građevinska poduzeća. Ovo je pozitivna priča u svakom segmentu. Vjerujem da će i hrvatska Vlada prepoznati ove stvari, da stanu uz one koji idu raditi i izvoziti, da stanu uz poduzetnike, jer je velika stvar danas zaposliti i jednog čovjeka, dati obitelji kruh u ruke – za kraj će Slaven Žužul.

Komentirajte prvi

New Report

Close