Splitom, Dubrovnikom i Plitvicama patrolirat će i kineski policajci

Autor: Marija Crnjak , 27. ožujak 2018. u 14:47
Gošće iz Kine u šetnji splitskom rivom/Miranda Čikotić/PIXSELL

MUP formira i poseban stožer u Zadru.

Ove godine u program "Sigurna turistička sezona" Ministarstva unutarnjih poslova bit će uključeno rekordnih 18 država, a ove godine u Hrvatskoj će po prvi raditi i policajci iz Kine, koji će boraviti u Splitu, Dubrovniku i Plitvicama. 

"Riječ je o akciji koja nam je iznimno važna zbog kvalitete policijske usluge u smislu brzine, uljudnosti i dobivanja informacija. Ove godine će se prvi put formirati stožer sa sjedištem u Zadru koji će funkcionirati kao komunikacijska točka s ostalim službama", rekao je pomoćnik ravnatelja policije Krunoslav Borovec u Rovinju, na sastanku uoči početka turističke sezone koji su predstavnici turističkog sektora održali s ministrom turizma Garijem Cappellijem.

 

18 država

uključit će se u MUP-ov program 'Sigurna turistička sezona'

"Turizam je uz povoljno vanjsko okruženje jedan od glavnih generatora rasta hrvatskog gospodarstva, a to potvrđuje i najnovije izvješće agencije Standard and Poor's koja je prije nekoliko dana podigla rejting Hrvatske s 'BB' na 'BB+'. To je ujedno i potvrda uspješnosti rada ove Vlade koja je prepoznala turizam kao jedan od najvećih pokretača razvoja te koji ćemo nastaviti poticati i u budućnosti", poručio je ministar. 

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević izvijestila je kako je, uz helikoptersku i policijsku službu za potrebe hitne medicine, krenuli i nabavka šest brodova za medicinsku službu. Kristjan Staničić iz HTZ-a istaknuo je da je u fokusu pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima kroz otvaranje novih predstavništava na tržištu Kine, Južne Koreje i SAD-a, kao i povećanje aviolinija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close