Split postaje vlasnik 65,02% dionica Hajduka

Autor: Marija Brnić , 24. studeni 2017. u 16:22
Lani u plusu i s prihodima od 124 milijuna kn/Ivo Čagalj/PIXSELL

Vlada Gradu prenijela svoj paket nominalno vrijedan 26,3 mil. kuna.

Grad Split postaje vlasnik 65,02 posto dionica Hajduka, nakon što mu je Vlada jučer odlučila prenijeti svoj dionički paket od 8,92 posto, nominalno vrijedan 26,3 milijuna kuna.

Bit će to, kako je odluku obrazložio ministar državne imovine Goran Marić, uvod u planirano financijsko restrukturiranje i konsolidaciju poslovanja Hajduka, te će osigurati Gradu Splitu kvalitetniju kontrolu upravljanja klubom. Dionice Hajduka u državnom su portfelju temeljem dugova kluba prema Komercijalnoj banci, koje su pretvorene u udjel prilikom preoblikovanja kluba športsko dioničko društvo.

Hajduk je kroz restrukturiranje pošao 2013., a prema podacima Poslovna.hr, u prošloj godini prvi put je poslovao pozitivno, s ukupnim prihodima od 124,5 milijuna kuna i neto dobiti od 19,8 milijuna, a imao je 56 zaposlenika kojima je isplaćivana prosječna plaća od 7.541 kunu. 

Osim Grada Splita, značajan vlasnik su navijači okupljeni u udrugu Naš Hajduk, koji drže 24,53 posto dionica, dok manje dioničke pakete, ispod 2 posto, imaju lokalni poduzetnici Konstruktor Inženjering u stečaju, Studenac, Kerum, Brodosplit, Autotrans, te Nexe Grupa, a među malim dioničarima je i bivši nogometaš Igor Štimac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close