Spektakularna Nebeska šetnica zatvorena za sve posjetitelje, evo i zašto

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2023. u 09:32
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Šetnica se nalazi na 1 228 metara nadmorske visine i izlazi izvan ruba litice čak do 11 metara.

Unatrag tri godine od kako je otvorena nebeska šetnica Biokovo Skywalk, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Šetnica se nalazi na 1 228 metara nadmorske visine i izlazi izvan ruba litice čak do 11 metara. Ovu atrakciju svakodnevno posjećuje velik broj domaćih, ali i stranih turista.

Međutim, ako ste se odlučili za posjet sutra ili narednih dana iz Parka prirode Biokovo stiže važna obavijest. Zatvoren je Skywalk Biokovo, a kako navode na službenoj stranici, razlog je tehničke prirode.

“Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo je zatvorena iz tehničkih razloga. Park prirode je otvoren za posjet”, piše na službenoj stranici.

Dalmacija Danas doznaje da je došlo do puknuća troslojnog stakla, a iako prema informacijama koje posjedujemo nema opasnosti za posjetitelje, iz Parka su se odučili iz sigurnosnih razloga zatvoriti “nebesku šetnicu”.

Uređenje vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo dio je projekta ‘Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo, koji se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., a financijski je najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti Javne ustanove “Park prirode Biokovo”.

Komentirajte prvi

New Report

Close