Spasili Čehinju s dvoje male djece na SUP-u, jaka bura ih je odnijela u minuti

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2023. u 10:52
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Kada su stigli do Čehinje i djece, brzo su ih podigli u gliser te se kroz velike valove vratili do lučice.

Jučer u popodnevnim satima Čehinja s dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina spašena je zahvaljujući brzoj reakciji Ante Ćapina iz Promajne i njegovog gosta Andrzeja Blaszczaka.

“Na udaljenosti od oko 2 km od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje malodobne djece. Bili su na SUP-u i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal”, prepričava Ćapin za Makarska Danas.

Kaže da su on i Blaszczak ležali na plaži kad su vidjeli da se nešto događa.

“Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju ‘brzo pali gliser’ i u tom trenu je vidjevši nas doplivao i taj čovjek koji je rekao da mu je na dasci žena i dvije male curice. Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru”, prepričava dalje.

“Tek sad mi se vratio život”

Kada su stigli do Čehinje i djece, brzo su ih podigli u gliser te se kroz velike valove vratili do lučice.

“Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obje curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser”, ispričao je Ćapin kojemu je sretni Čeh zahvalio bocom vina.

Komentirajte prvi

New Report

Close