Spaladium: Mitrović razriješen dužnosti

Autor: Suzana Varošanec , 15. rujan 2016. u 22:00
Stečajni upravitelj Perica Mitrović dobivao je 10.000 kn mjesečno/I. Čagalj/PIXSELL

Zatražio razrješenje iz zdravstvenih razloga nakon što mu je sud odbio daljnje isplate.

Perica Mitrović, stečajni upravitelj Sportskoga grada TPN, tvrtke koja upravlja Spaladium arenom, razriješen je dužnosti.

To otvara pitanje je li izbjegnuto očitovanje sudu za spornu prodaju razglasa i prihoda tvrtke u iznosu od 109.651 kn. Neslužbeno doznajemo da će se Mitrović morati očitovati o tome iako u roku od tri dana mora predati dužnost novoj upraviteljici Nataliji Mladineo. Odlukom istog suda Mladineo je naslijedila Mitrovića i u stečaju Dalmacijavina, što je bio prvi slučaj njegova razrješenja u ovoj godini na Trgovačkom sudu u Splitu, i to zbog neurednog obnašanja dužnosti, što je i VTS potvrdio.

Sad je pak Mitrović sam zatražio da ga razriješe, uz obrazloženje da od lipnja ima zdravstvenih poteškoća. Kako je sud preko noći zahtjev i usvojio, Mitrović nam je, očito neinformiran, u telefonskom razgovoru jučer potvrdio da se još nije očitovao sudu, pritom se pozivajući na rok od 15 dana. Nije znao da je razriješen, no zadovoljan je, kaže, odlukom suda. Ovakvom raspletu prethodila je odluka suda po kojoj se nakon 6. rujna Mitroviću uskraćuje daljnja isplata predujma nagrade od 10 tisuća kuna neto za obavljanje dužnosti upravitelja. Propisani rok od 18 mjeseci za isplatu je istekao, kaže sud, a ona se ne može isplaćivati iz tekućeg poslovanja bez prodaje stečajne mase, pa je sud odbio isplatu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close