Koliko je pekarstvo u Hrvatskoj razgranata i velika industrija jasno je već i strancima na prvi pogled – u svakoj gradskoj četvrti, općini ili selu bar je jedna pekarnica, a na frekventnim se pozicijama često “guraju” i jedna do druge.
I dok je popularnost pekarskih proizvoda na domaćem tržištu općepoznata stvar, veliko je priznanje kad hrvatski proizvod objeručke prihvate i izvan granica Lijepe Naše. Velik uspjeh ostvarilo je tako domaće sourdough pecivo koje se probilo na zahtjevno tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu