Solidumov trgovački centar na dražbi za 86,5 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 27. kolovoz 2018. u 08:09
Zagrebački centar Solidum

Idućih mjesec dana stečajni upravitelji stavljaju na bubanj i zemljište Tiboa, Olta,…

Na dražbama na kojima stečajni upravitelji traže kupce nekretnina, među vrjednijima, a zbog krize u Uljaniku i 3. maju posebno zanimljiva bit će prodaja nekretnina tvrtke 3. maj Tibo, koja je prije pet godina uoči privatizacije izdvojena iz riječkog škvera, a nedugo nakon toga završila u stečaju.

Nekretnine Tiboa u Matuljima površine 43.000 četvornih metara stavlja se prvi put na elektroničku javnu dražbu Fine, a nadmetanje traje od 13. do 26. rujna. Procijenjena vrijednost proizvodnih hala, skladišta, poslovne i industrijske zgrade, zemljišta, parkirališta i toplane je 40 milijuna kuna, a na prvoj dražbi početna cijena je 29,8 milijuna kuna.

Preko Fine treći put idu na dražbu nekretnine osječke tvrtke Olt, koja je prije dvije godine završila u stečaju, a njezine zgrade i dvor procijenjene na 62,5 mil. kuna, u ovom krugu prodaju se najmanje za 15,6 milijuna. Nadmetanje se održava od 26. rujna do 10. listopada.  Najvrjednija nekretnina je poslovna zgrada Soliduma na Jankomiru s 50 tisuća kvadratnih metara prostora, procijenjena na 129,7 milijuna kuna.

Novo, drugo po redu nadmetanje održat će se na zagrebačkom općinskom sudu 10. rujna, a neće se prodati ispod 86,5 milijuna kuna.  Ove dražbe pozorno prate u Sloveniji čiji mediji ovih dana skreću pažnju na prodaju 9 hektara turističkog zemljišta u Savudriji smještenog uz Rezidenciju Skiper, a za koju se na elektroničkoj dražbi Fine od 13. do 26. rujna trguje za najmanje od 24 mil. kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close