Šokirani turisti: Vožnju od aerodroma do centra Zadra ‘taksist’ im naplatio 800 kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2019. u 12:14
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Račun su dobili ispisan ja paragon bloku, a šokirani turisti na vrtoglavi iznos računa požalili su se vlasniku apartmana u kojem su odsjeli.

Vožnja taksijem od Zračne luke Zadar do apartmana u Ulici Ivana Gundulića britanskim turistima naplaćena je 793,50 kuna, što iznosi više od 60 kuna po kilometru.

Račun su dobili ispisan ja paragon bloku, a šokirani turisti na vrtoglavi iznos računa požalili su se vlasniku apartmana u kojem su odsjeli. ''U nevjerici su, osjećaju se opljačkano'', rekao je za 057info privatni iznajmljivač koji je i sam ostao šokiran iznosom računa.

Vlasnik taksi-obrta, čije je ime napisano na računu, objasnio je da se radi o podvali. ''Ovo je jeftina podvala. Netko se predstavio kao naš taksist. Ovo nije prvi takav slučaj. Događa se to i mojim kolegama. Naplate masnu svotu i onda dijele posjetnice od drugih taksi-poduzeća. Također, paragon blokovi ne koriste se već dvije godine. Taksisti moraju izdavati račune putem fiskalnih blagajni. Mi vožnju od Zračne luke do Zadra naplaćujemo 500 kuna. Putnici znaju prigovarati zbog cijena, ali one su takve zbog naknada za parkiranje na aerodromu'', pojasnio je vlasnik, za portal 057info.

Turisti nisu zapisali niti zapamtili registarske oznake vozila, pa ostaje nepoznato tko je fantomski vozač koji je prevario turiste iz Velike Britanije.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Ehhh, pa valjda vi bolje znate HR od mene ??? Naravno da sam o ovome pisao i Gradu Zadar – i naravno, nema odgovora… Ali zato je moguće i da ceo grad ostane bez jedinog vatrogasnog krana /popravak u inostranstvu/ a bez da je prethodno obezbedjena zamena??? Za to vreme je onaj jadan par “uživao” i pogledu na grad i more sa velike visine!!! O tome i o taxi prevozu treba, ali ne vodi, računa Grad Zadar !!! To je velika sramota za celu HR, verujte, o tome se već piše u inostranstvu… Bravo za grad !!! Šteta da propada ugled cele Države zbog bahatih i nesposobnih pojedinaca koje vi svi plaćate ~~~

I ovo je za svaku osudu *** Mi vožnju od Zračne luke do Zadra naplaćujemo 500 kuna. Putnici znaju prigovarati zbog cijena, ali one su takve zbog naknada za parkiranje na aerodromu”, pojasnio je vlasnik, za portal 057info. *** NIGDE U SVETU nema da u cenu prevoza ulaze i nekakvi troškovi parkiranja ! Osim toga, i cena od 500 KN za 15 km je previsoka, čak je i to za javnu osudu. Inspekcjia grada Zadar mora da najzad počne da deluje, a onim prevarantima ima pravo i oduzimanje vozila. I to pod hitno. Ovakve cene neće ostati nepoznate, naravno, ali sem delovanja Države Hrvatska sve će biti objavljeno i u stranim novinama, kao upozorenje – neka se stranci klone Zadra, Splita… svuda gde vlada ovakva prevarantska “taxi” mafija. UBER je svuda najjeftiniji, ali to onaj gore pomenuti g-din ne zna, naravno. Sramota velika !!!

NARAVNO OVO NIJE PRESTALO. Mojim poznanicama je naplaćeno isto u Zadru od zračne luke do ulice Grgura Ninskog, 04.08. oko 17.30 iznos od 600 KN /UBER taxi, navodno, i to ponovio vozač jer su HR državljanke, da nisu, onda je cena 800 KN/. Jasno, nema nikakvog računa !!!
Ovo je trebalo rešiti nalogom da “taxi” vozi do policijske postaje i to rešiti odmah uz pomoć Policije. Ova cena ne postoji nigde na svetu, ko ne veruje koliko je UBER za 15 km neka proveri svetke portale, Prevara se nastavlja svaki dan u Zadru, nema inspekcije, policija verujem da nema prijava !!! Strašna pljačka i sramota za celu Hrvatsku !!! Savet je kod ovih cena da se odmah traži vožnja do policijske postaje i odmah tražiti zaštitu od prevare.
I to što pre, to je savet svima. U ZGB je Uber oko 90 KN do zračne luke !!! Sramota za grad Zadar i sve organe države u njemu, koji treba da zaštite nedužne od ovakvih kradja.

ja sam nedavno u amsterdamu platio od centra do hotela 49 eura i na recepciji se raspita dali je to normalno;;; samo su me krivo pogledali(nisu zvali novinare, oni misle da je to normalno pa velika piva je 8 eura u sklepanom sanku). !
ne mislin da je ovo u redu iako tu postoji i veci problem a to je navodno nelegalna konkurencija koja jos i podvaljuje ali :::

New Report

Close