Smislili nove drske metode: Evo kako uzimaju novac naivnim ljudima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. listopad 2021. u 13:26
Ilustracija: Zarko Basic/PIXSELL

Dvojac je iskoristio nepažnju 79-godišnjakinje kojoj su iz ladice u hodniku ukrali novac i potom pobjegli.

Zagrebačka policija prijavila je 37-godišnjaka i 41-godišnjaka koji su, predstavljajući se kao električari koji očitavaju brojila, ukrali dvjema staricama 9500 kuna.

Policija sumnja da je 37-godišnjak došao 21. lipnja oko 16 sati do stana 97-godišnjakinje u Ulici Ljudevita Posavskog predstavivši joj se kao električar koji je došao zamijeniti brojilo. Nakon što ga je starica pustila u stan, 37-godišnjak joj je iz torbice ukrao novčanik s dokumentima, novcem i bankovnom karticom uz koju je bio ispisan pin.

Nakon toga je pobjegao do tržnice na Volovčici gdje je 41-godišnjaku predao bankovnu karticu, a stariji prevarant je potom na obližnjem bankomatu podigao novac kojeg su međusobno podijelili.

Dva mjeseca kasnije, njih dvojica su se dovezli do Ulice kralja Zvonimira gdje su na ulazu u stambenu zgradu ugledali 79-godišnjakinju kojoj su se također predstavili kao električari. Nakon što ih je starica pustila u svoj stan, prevaranti su je zatražili da im plati promjenu brojila, a što je ona odbila prije nego što joj izdaju račun.

Međutim, dvojac je iskoristio nepažnju 79-godišnjakinje kojoj su iz ladice u hodniku ukrali novac i potom pobjegli.

Policija je izvijestila da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv lažnih električara podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, s time da je 41-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, dok se 37-godišnjak već od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close