‘Smanjenje minusa je postavljanje tutorstva građanima’

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2013. u 19:08
Slavko Linić (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

Udruga za unaprijeđenje pravosuđa U RH ”Juris protecta” reagirala je na prijedlog Ministarstva pravosuđa da ograniči prekoračenja na tekućim računima.

''Građane treba educirati da odaberu povoljniji način kreditiranja, a na njima je da snose posljedice za pogrešan izbor'', reagirala je Udruga za unaprijeđenje pravosuđa U RH ''Juris protecta'' na prijedlog Ministarstva pravosuđa da ograniči prekoračenja na tekućim računima, piše Večernji list.

U toj udruzi smatraju kako takav prijedlog nije spojiv sa slobodom tržišnog natjecanja te da je to postavljanje tutorstva građanima. ''Kada bi hrvatsko pravosuđe funkcioniralo odnosno sudski postupci trajali kraće 10 i više puta, kreditne institucije bi imale znatno manje troškove i gubitke potraživanja, a kamate bi automatski pale'', navode u priopćenju i dodaju da je rijetko tko sprema investirati i poslovati u državi u kojoj sporovi traju na desetke godina, a kvaliteta sudskih odluka je ispod svakog nivoa.

''Vlada bi se trebala usredotočiti prvenstveno na pravosuđe i osigurati (milom ili silom) da ispunjava europske standarde (kadrovska lustracija u pravosuđu je neminovna) i time stvoriti osnovnu pretpostavku za investicije odnosno pokretanje poduzetničke aktivnosti u Hrvatskoj, što bi vodilo do masovnog otvaranja novih radnih mjesta. Vlast i ovom mjerom želi stvoriti privid da štiti interese širokih masa, a zapravo ih ograničava u osnovnim slobodama izbora.'', zaključuju u udruzi. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ministre, ograniči ti kamatu na kontokorentni kredit na max iznos kunskog oročenja polugodišnje ročnosti budući da se minus po TRG-u definira šestomjesečno pa da vidiš zadovoljstva građana, manje deračine banke (ako ti je to kao cilj 😉 ..a i clearing ti na kraju ispadne tu negdje 🙂

DRŽAVA DERE GRAĐANE I UNIŠTAVA PODUZEĆA S KAMATOM 12 %

New Report

Close