Slovenska Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela Elkakona

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2024. u 18:00
Dušan Šešok, glavni direktor i većinski vlasnik Iskre/PD

Proizvodni kapacitet Elkakona od oko 1150 tona godišnje svrstava tog proizvođača među veće u Hrvatskoj i susjednim zemljama u asortimanu okruglih i profilnih industrijskih vodiča.

Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj. Ugovor o preuzimanju vlasničkog udjela u Elkakonu potpisan je u Zagrebu.

Elkakon je osnovan je krajem 2003. i njome je nastavljena višegodišnja proizvodnja okruglih i profilnih industrijskih vodiča tvrtki osnivača.

Proizvodni kapacitet Elkakona od oko 1150 tona godišnje svrstava tog proizvođača među veće u Hrvatskoj i susjednim zemljama u asortimanu okruglih i profilnih industrijskih vodiča. Polovica vlasničkog udjela ostaje u rukama tvrtke Končar DST.

“Ovo je za Iskra grupaciju svojevrsno zaokruživanje transakcije preuzimanja kabelskog businessa, ali i proširenje suradnje i partnerstva s grupacijom Končar. Radi se o dva regionalna branda koja su globalno prisutna sa svojim proizvodima i integralnim rješenjima.

Vjerujem da Iskra i Končar mogu intenzivnije surađivati i na drugim poljima te ovu akviziciju vidim i kao prvi korak u tom smjeru”, izjavio je glavni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok.

U Iskra grupu već su ranije uključene tri kompatibilne akvizicije – prvo je 2019. postala vlasnik Remontnog brodogradilišta NCP u Šibeniku, potom joj je 2021. pridružena zagrebačka tvornica kablova Elka, da bi nakon toga postali i većinski vlasnik Elmapa, proizvođača automatizacije za uređaje za pročišćivanje otpadnih i pitkih voda.

Komentirajte prvi

New Report

Close