Slovenija povlači 12 tona kebaba iz Poljske, navodi da je meso isporučeno i Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2019. u 11:27
Foto: DPA/PIXSELL

Meso iz te serije isporučeno je u Sloveniji na adrese 41 zalogajnice s brzom hranom, ali i kupcima u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Slovenska agencija za sigurnost hrane naredila je povlačenje iz prodaje 12 tona goveđeg mesa uvezenog iz Poljske i pripremljenog za kebab, piše slovenski dnevnik u srijedu i navodi da je meso iz te serije isporučeno i kupcima u Hrvatskoj i Mađarskoj

Kako prenosi mariborski dnevnik "Večer", riječ je o mesu iz Poljske koji na slovensko tržište distribuira tvrtka Alebon, a povlačenje te serije preporučili su poljski nadzorni organi.

Meso iz te serije isporučeno je u Sloveniji na adrese 41 zalogajnice s brzom hranom, ali i kupcima u Hrvatskoj i Mađarskoj, piše Večer.

"Još nema službene obavijesti poljskih organa, a slovenske su analize pokazale da su u mesu koje se povlači s tržišta tragovi ketoprofena, nesteroidnog protupalnog lijeka. Ono se inače u tijelu životinje koja je lijekom tretirana razgradi u roku od 24 sata nakon primanja, što znači da su goveda njime bila "liječena" neposredno prije klanja, a to je zabranjeno", navodi "Večer" u vezi s mogućim razlogom povlačenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close