Slovenija od 1. srpnja u potpunosti otvara tržište rada hrvatskim građanima

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2018. u 14:07
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Olakšica zapošljavanja hrvatskih državljana na slovenskom tržištu rada slovenskom će gospodarstvu omogućiti lakše popunjavanje trenutnih potreba po radnoj snazi – kažu u veleposlanstvu.

Slovenija od 1. srpnja u potpunosti otvara tržište rada hrvatskim građanima. Na slovenskom tržištu rada više neće biti ograničenja za hrvatske radnike te im neće biti potrebne radne dozvole, piše Večernji list.
Slovenija nije produžila ograničenje pristupa na slovensko tržište rada za državljane i državljanke Republike Hrvatske, što znači da od 1. srpnja nadalje za rad u Republici Sloveniji za iste nisu više potrebne radne dozvole te su na slovenskom tržištu rada u jednakom položaju kao i ostali državljani Europske unije, kažu iz slovenskog veleposlanstva u Zagrebu.

"Olakšica zapošljavanja hrvatskih državljana na slovenskom tržištu rada slovenskom će gospodarstvu omogućiti lakše popunjavanje trenutnih potreba po radnoj snazi te će svakako pridonijeti rješavanju poteškoća onih slovenskih poduzeća koja u popunjavanju svojih kadrovskih praznina posežu za zapošljavanjem stranaca", kažu u veleposlanstvu. Slovenija je doduše imala sukladno propisima Europske unije mogućnost produžiti ograničenje pristupa na tržište rada za državljane i državljanke Republike Hrvatske još za dodatne dvije godine, ali s obzirom na prilike na slovenskom tržištu rada i poteškoće slovenskih poduzeća u svezi nedostatka odgovarajuće radne snage, za takvu mjeru više nije bilo potrebe, dodaju.
 

Komentari (3)
Pogledajte sve

i jezična barijera je nepremostiv problem 🙂

Da je u Sloveniji super, već bi ju zatrpali Rumunji i Bugari. Ona je interesantna eventualno za pogranično stanovištvo, koje stanuje i plaća režije u Hrvatskoj a radi u Sloveniji.

Gremo delat v Slovenijo!

New Report

Close