Slovenija Hrvatskoj: Odmah zatvorite noćne klubove!

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2020. u 13:51
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin najavio da bi Hrvatsku sutra mogla skinuti s popisa sigurnih zemalja.

Slovenci očekuju od Hrvatske da poduzme odgovarajuće mjere i zabrani okupljanje velikog broja ljudi na zabavama, poručio je danas glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19  Jelko Kacin, najavljujući da bi Slovenija Hrvatsku sutra mogla skinuti s popisa sigurnih zemalja jer će “vjerojatno doseći kumulativnu vrijednost od 10 zaraženih na 100 tisuća stanovnika u 14 dana”.

– To ne znači da ću savjetovati da se tamo ne putuje, svatko može odlučiti za sebe, ali samo upozorenje je dovoljno snažno – kazao je Kacin. U Hrvatskoj se posljednjih dana dramatično povećao broj  slučajeva COVIDA-19 i Slovenija pomno prati razvoj događaja. U toj državi su danas zabilježena četiri nova slučaja zaraze.

– Žarište je u Zagrebu. Iznenađuje da Hrvatska odlučila otvoriti noćne klubove, što Slovenija nikad nije učinila. Međutim, postoje i problemi s nadzorom podataka. Mislim da ima dovoljno razloga za zabrinutost i djelovanje.

Premijeri su bili u vezi, a Slovenija očekuje da će se Hrvatska odreći noćnog života, što se dokazalo da je izvor zaraze svuda, uključujući Južnu Koreju – kazao je i dodao da “mlađa generacija skriva simptome”.

Komentirajte prvi

New Report

Close