Slovenci zgroženi cijenama u Istri, evo i zbog čega

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2023. u 15:04
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

I na koncu, Slovenci konstatiraju da je sve ovo tek početak, odnosno predsezona. Pitaju se kakve će tek cijene biti u sezoni.

Uvođenje eura u Hrvatskoj nije samo omogućilo Hrvatima da lakše shvate odnose prema cijenama u drugim državama, i zaključe koliko je ovdje skupo, nego i strancima da naprave to isto. Pa se tako ovih dana po Sloveniji počelo raspravljati o cijenama u susjednoj turističkoj zemlji, u koju rado idu.

Naročito su aktivni u Facebook grupi “Kampiranje je zakon”, gdje je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu. Jedna Slovenka naručila je dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda i platila to 24 eura, odnosno, nekadašnjih 180 kuna, piše Glas Istre.

Slično se dogodilo i poznatom slovenskom ugostitelju koji vodi lanac burger bara Lars & Sven. Prije nekoliko dana on je posjetio Umag te na Facebooku podijelio fotografiju računa iz jedne konobe. Jednu porciju lignji platio je čak 28 eura, odnosno 210 kuna!

“Lijepa naša, ne hvala. Što je najgore, lignje uopće nisu bile jadranske”, napisao je Primož Novak, dodavši da je možda došlo vrijeme za otriježenjenje.

Zgroženi Slovenci objavljivali su i cijene pića i palačinki na običnim štandovima. Pa tako pišu da jedna palačinka s Nutellom u Poreču košta 6.50 eura, a pivo u jednom od porečkih restorana 5.10.

“Ovo je bolesno. Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom”, piše se u komentarima.

I na koncu, Slovenci konstatiraju da je sve ovo tek početak, odnosno predsezona. Pitaju se kakve će tek cijene biti u sezoni.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pivo u porečkom restoranu košta 5.1 eur. Mislim da to nije toliko visoka cijena da bi se o njoj pisalo. Teško da ćete više igdje naći pivo za manje od 4 eur.

New Report

Close