Slovenci se povlače iz Mall of Splita?

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2016. u 08:48
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Samo četiri mjeseca nakon što je počeo s radom, čini se da im ne cvjetaju ruže.

Otvaranje centra Mall of Split pratili su brojni problemi, zbog čega je i njegovo otvaranje bilo nekoliko puta odgađano. No, i samo četiri mjeseca nakon što je počeo s radom, čini se da im ne cvjetaju ruže.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, potvrda za to je i postupno povlačenje slovenske tvrtke "SES Center management", koja je nakon otvaranja preuzela upravljanje objektom na Mejašima. Naime, svi zakupci poslovnih prostora u Mallu dobili su obavijest o novom režimu rada SES-a.

Budući da je riječ o tvrtki iz sustava austrijske kompanije "Spar" koja uživa popriličan ugled u inozemstvu, jer osim u Hrvatskoj upravlja s 30-ak trgovačkih centara u Austriji, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj i Češkoj, a njihov dolazak bio je svojevrsno jamstvo mnogim etabliranim zakupcima da ulaze u vrhunski objekt. Stoga ne čudi kako je njihov najnoviji potez, odnosno poslani dopis, uznemirio dobar dio korisnika poslovnih kvadrata.

Naime, održavanje i zaštita centra, te infopult radit će kao i do sada, dok će preostali dio "SES Center managementa" raditi samo od 10 do 12 sati.

Bitno je naglasiti da će centar za kupce raditi normalno kao i do sada – navodi se u odgovoru iz SES-a iz kojeg se može naslutiti kako je ovakav potez posljedica loših poslovnih odnosa s predstavnikom investitorske tvrtke "Mejaši prvi" s kojima po svoj prilici imaju financijskih i upravljačkih problema.

Komentirajte prvi

New Report

Close