Slovačka akvizicija Hotela Trakošćan u završnoj fazi

Autor: Suzana Varošanec , 19. rujan 2021. u 09:42
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ukupno gledajući Apartmansko naselje Kukljica procijenjeno je na 37,57 milijuna kuna, dok je za Hotel Trakošćan s okolnim zemljištem procijenjena vrijednost bila 55,27 milijuna.

Za dvije od tri velike turističke sastavnice iz stečajne mase varaždinskog Coninga, za koje je proveden postupak prodaje u ovom stečaju, može se reći da su završile u portfelju istog kupca, zagrebačke tvrtke Adriatic Tourist Resorts, u vlasništvu JS Capital Managementa iz Bratislave.

Apartmansko naselje Zelena punta, Kukljica na otoku Ugljanu, za oko 26,5 milijuna kn već je ATR preuzeo; sad je pred raspletom i za Hotel Trakošćan, dok je njihov eventualni interes za Hotel Pagus zasad nepoznanica. No, prema zadnjem GFI-iju ATR je otpisao investicije blizu 2 mil. kn za kupnju hotela Pagus koja se nije realizirala.

Ukupno gledajući Apartmansko naselje Kukljica procijenjeno je na 37,57 milijuna kuna, dok je za Hotel Trakošćan s okolnim zemljištem procijenjena vrijednost bila 55,27 milijuna.

Trenutačno je trakošćanska akvizicija u završnoj fazi, na korak do predaje u posjed, s tim da atraktivnu nekretninu prati za nju potrebna forma zasnivanja založnog prava zbog zatvaranja financiranja od novog vlasnika – putem kredita.

Kupac ATR, Coningov vjerovnik, kreditnim sredstvima financira kupnju hotela. Kredit je ishođen od slovačkog društva Prime Tourist Resorts, koji je sredinom 2020. prenio udio na JS Capital Management.

Nakon što je u korist ATR-a pravomoćno dosuđen hotel za 29,055 milijuna kuna, to znači nakon žalbenog postupka koji je kupac pokrenuo zbog rješavanja pitanja razlike za koju je oslobođen od plaćanja kupoprodajne cijene, na kraju je potvrđen iznos od 27,855 milijuna koji se realizira iz slovačkog kredita.

Slijedom toga je ovih dana zaključen ugovor o osnivanju založnog prava na navedenim nekretninama, objavio je varaždinski Trgovački sud.

U stečaju Coninga još se očekuje i nastavak prodaje za Hotel Pagus, vrijednosti procijenjene na 45,87 milijuna kuna, dok je zaključkom o prodaji utvrđena početna vrijednost od 49 milijuna.

Lani objavljena 2. edražba odgođena je, nastavak se očekuje nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i provedbe parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Komentirajte prvi

New Report

Close