Sljemenska žičara ide na godišnji remont: Poznato je do kad će biti izvan pogona

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 10:19
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon godišnjeg, obavljat će se i dalje mjesečni servisi, ali oni traju puno kraće

Žičara Sljeme zbog redovnog godišnjeg servisnog pregleda nije u pogonu do 1. listopada. No na Sljeme ćete osim pješice moći i autobusom.

Iduća tri tjedna na Sljeme se neće moći žičarom zbog godišnjeg servisa.

‘Godišnji servis se sastoji od provjera svih elektroinstalacija na objektima, sastoji se od servisa spojnih stezaljki i ovjesa, podmazivanja kabina, provjera kabina i instalacija, podmazivanje kolotura na postajama. Moramo provjeriti i silinu zatvaranja vrata u slučaju da nekoga krenu zatvarati ako ne stigne ući u kabinu’, kaže Hrvoje Selak, voditelj žičare za HRT.

Nakon godišnjeg, obavljat će se i dalje mjesečni servisi, ali oni traju puno kraće.

‘Na mjesečnom servisu imamo samo osnovne stvari koje pregledavamo, vizuani pregled užeta te osnovne stvari po postajama dok na godišnjem ide u detaljno, doslovno svaki kabel se pregledava’, dodaje Selak. Za putovanje na Sljeme korisnicima je na raspolaganju autobusna linija 140 (Mihaljevac – Sljeme), no u ovo vrijeme ne očekuju puno posjetitelja, pa se stoga, kako kažu, baš sada i obavlja servis.

‘Temeljem iskustva žičare u Europe i praćenjem prodaje karata ovo razdoblje je optimalno za odraditi servis jer je prošlo razdoblje ljeta, a opet je prije zimske sezone kada očekujemo porast putnika’, istaknuo je Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a. U 2023. godini prevezeno je više od 250 tisuća putnika, a žičarom na Sljeme moći će se opet od 2. listopada.

Komentirajte prvi

New Report

Close