Slijedi li oporavak posrnulog šibenskog Vinoploda?

Autor: Suzana Varošanec , 16. srpanj 2019. u 22:00
Žele razvijati poslovanje dalje/Duško Jaramaz/PIXSELL

Plan restrukturiranja sljedeći će tjedan biti predstavljen vjerovnicima, nakon toga potvrda na sudu u Zadru.

Nakon održavanja glavne skupštine šibenskog Vinoploda na kojoj je dana podrška ulasku strateškog partnera Badela 1862, u samoj završnici je plan restrukturiranja koji će ovih dana biti predstavljen vjerovnicima.

Njihovo izjašnjavanje predviđa se na ročištu za mjesec ili dva. Usto, s obzirom na veličinu prihoda i tržišne pozicije Vinoploda čije je poslovanje u padu već dugi niz godina, prema internim procjenama Badela i analizama pravnih savjetnika suglasnost AZTN-a u ovom slučaju nije potrebna.

To znači da su aktivnosti intenzivirane na poticaj recentne skupštine šibenske tvrtke, pa s tim u vezi iz Badela 1862 dodatno naglašavaju kako će kao strateški partner "provesti restrukturiranje i nakon dugog razdoblja krize omogućiti dugoročan oporavak poslovanja Vinoploda".

"Plan restrukturiranja sljedeći će tjedan biti predstavljen vjerovnicima. Budući da je Vinoplod u postupku predstečajne nagodbe provedba plana i ulazak Badela 1862 moraju biti prihvaćeni od strane vjerovnika, a oni će se o tome očitovati na ročištu koje saziva Trgovački sud u Zadru koji vodi postupak. Očekujemo da će ročište biti sazvano krajem kolovoza ili početkom rujna. Tek nakon pravomoćnosti rješenja o zaključenju nagodbe može započeti realizacija plana, dokapitalizacija Vinoploda i poduzimanje svih koraka kojima se namjerava oporaviti i potom nastaviti razvijati poslovanje Vinoploda", navode iz zagrebačke kompanije koju vodi predsjednik Uprave Darko Knez. 

Komentirajte prvi

New Report

Close