Rakije – pa i neke od starih sorata – sve su bolje zahvaljujući proizvođačima, ali struci. Kako bi rakije bile još bolje pomažu i stručni savjeti s izložbe jakih alkoholnih pića u Semeljcima. Pokrovitelji izložbe su uz općinu Semeljci, Županijska komora Osijek i osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet. Izložba će se održati 11. studenoga, a male destilerije novim proizvodima pronalaze kupce i otvaraju tržišne niše, javlja HRT.
“Mi imamo trenutno nekih 8 ha vlastitih nasada iz kojih manje više sve voće ide. I dalje se proizvodi tako da se voće priprema kao da će ići u konzumnu prodaju. Pa mi sve to prvoklasno voće prerađujemo i pravimo od njega rakiju”, govori Dinko Romić iz Osijeka.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu