Umirovljenicima i još dvjema skupinama građana dijele jednokratnu pomoć, ali postoje uvjeti

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2023. u 09:52
Foto: Pixabay

Pomoć se dodjeljuje za ublažavanje krize u ovoj godini.

Grad Požega je u svojem proračunu osigurao ukupan iznos od 66.360 eura za dodjelu jednokratne pomoći umirovljenicima, hrvatskim braniteljima i korisnicama zajamčene minimalne naknade. Pomoć se dodjeljuje za ublažavanje krize u ovoj godini, a isplaćuje se od 10.  do 19. svibnja, javlja Mirovina.

Požega misli na svoje najranjivije skupine stanovnika pa su odlučili umirovljenicima i još dvjema skupinama građana osigurati jednokratnu pomoć u iznosu od 140 eura, za sve kojima mirovina ne prelazi iznos od 300 eura, a postoje i još neki uvjeti.

Jednokratnu pomoć mogu dobiti hrvatski državljani s prebivalištem na području Požege, ali i stranci sa stalnim boravkom, privremenim i dugotrajnim boravištem na području grada Požege, kao i osobe bez državljanstva s privremenim i stalnim boravkom i dugotrajnim boravištem na području grada Požege, navodi se na stranicama Grada Požege.

Što se tiče umirovljenika, oni moraju imati prebivalište na području grada, a tuzemna ili inozemna mirovina sa svim dodacima isplaćena u svibnju za travanj ove godine ne smije prelaziti iznos od 300 eura. S druge strane, na pomoć imaju pravo i oni koji rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad ostvaruje pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, kao i branitelji stariji od 50 godina kojima je priznato pravo na naknadu za nezaposlene branitelje po posebnom propisu. Svi oni će dobiti iznos od 300 eura.

Ipak, kako bi se dobila pomoć potrebno je Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Požege dostaviti zahtjev za ostvarivanje prava koji se podnosi na standardiziranom obrascu. Podnositelj zahtjeva dužan je, uz ispunjeni standardizirani obrazac, priložiti presliku osobne iskaznice ili dokument s OIB-om te dokaz o visini mirovinskog primanja. Korisnici zajamčene minimalne naknade ne trebaju podnositi zahtjev, a za njih isplata počinje 12. svibnja i trajat će do 19. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close