Slavonija i Baranja ‘uživo’ se predstavili u Münchenu

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2018. u 21:59
Foto: PD

Više od 300 uzvanika upoznalo turističke adute kontinentalne Hrvatske.

Kontinentalni turizam je jedan od strateških smjerova razvoja Osječko-baranjske županije. Županijska uprava na čelu sa županom Ivanom Anušićem za samo godinu dana mandata učinila je veliki iskorak u razvoju te djelatnosti, osobito u vezi sustavnog pristupa, radu i dakako privlačenja gostiju iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Među prvim zahtjevima župana na tom planu je povećanje vidljivosti, a što i kako to konkretno znači pokazao je odlazak izaslanstva Županije u München, srce bogate Bavarske i Njemačke.

Osječko-baranjska županija kao turistička destinacija predstavljena je tako u Münchenu 18. lipnja 2018. u sklopu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, što se tradicionalno održava u Generalnom konzulatu RH. Više od 300 uzvanika iz političkog, gospodarskog i kulturnog života te najznačajniji predstavnici turističkih agencija Bavarske nije skrivalo oduševljenje bogatom i raznovrsnom gastro ponudom specijaliteta Slavonije i Baranje poput kulena, sireva i drugih izvornih delicija, najboljim vinima istočne Hrvatske, zaštićenim slavonskim medom i drugim autohtonim proizvodima. Posebno su ih oduševile rukotvorine poput licitarskih srca, baranjskih kuća i tambura te na svjetskoj razini zaštićen slavonski zlatovez. Sve je to popraćeno kulturno-umjetničkim programom KUD-a I. K. Adamović iz Čepina, a premijerno je prikazan promotivni turistički film.

“Doživljaj Slavonije i Baranje koji će s ovog predstavljanja naši gosti ponijeti kući nadmašio je sve dosad predstavljene destinacije”, rekao je Petar Uzorinac, generalni konzul Hrvatske u Bavarskoj. Vlasnik njemačkog tour operatora I.D. Riva Tours Selimir Ognjenović, koji godišnje u Hrvatsku dovede oko 80.000 Bavaraca, zadovoljan je što su ‘uživo’ predstavljene sve ljepote koje se nude u kontinentalnoj Hrvatskoj, a mnogi gosti su odmah rekli da Slavoniju i Baranju vide kao ovogodišnju destinaciju za svoj odmor.

Prezentacijom u Bavarskoj zadovoljan je i župan Ivan Anušić. “Nismo bez razloga odabrali upravo München i Bavarsku za prvo predstavljanje naših potencijala i ponude. Bavarska je najbogatija savezna država Njemačke, Bavarci su inače skloni dolasku u Hrvatsku na ljetovanje, a sada im nudimo mogućnost dolaska i na kontinent”, kazao je župan te upozorio na naredne aktivnosti da bi se kontinentalni turizam razvijao u željenom smjeru.

“Turistička zajednica Županije se i dalje bavi svojim poslovima, a oformili smo Upravni odjel za kontinentalni turizam kako bismo mogli riješiti probleme koje turistička zajednica ne može zbog određenih pravnih regulativa”, ističe župan Ivan Anušić te zaključuje: “Od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma očekujemo da kontinentalno područje Hrvatske stavi u jednakopravan položaj kao turističke zajednice i destinacije koje se nalaze na našoj obali. Potrebno je naći model da se zakonske odredbe prilagode kontinentalnom turizmu te da se strateški sagleda da i kontinent može biti atraktivna i cjelogodišnja turistička destinacija.” v

Komentirajte prvi

New Report

Close