Škoro kupio moćni bager, završava tečaj za bageristu: Trebam iskopati tisuće kubika, skupo je to

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2022. u 11:35
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uređujem prilično veliko imanje na kojem će itekako biti posla za bageristu, otkriva Miroslav Škoro.

Saborski zastupnik Miroslav Škoro u 61. godini odlučio je upisati tečaj za bageristu. Svoj potez objasnio je u razgovoru za Telegram, rekavši kako je već odslušao trodnevnu teoretsku nastavu, a sad je na praksi.

“Već sam imao 70-ak sati praktičnog rada na bageru od ukupno 90 koliko ih moram proći da bih mogao pristupiti ispitu”, kaže Škoro.

Podsjeća da je u “Večernjoj školi” Željka Pervana igrao Ferda “Mićka” Smičiklasa, a sad se opet našao u večernjoj školi, no ovaj put stvarnoj. Štoviše, Škoro otkriva da je nedavno kupio polovni bager JCB X3 i želi naučiti raditi na tom stroju.

“Taj bager vrlo je moćan i nije jednostavno njime rukovati, pa valja svladati tu vještinu”, kaže Škoro, koji je inženjer građevine.

Kasnije, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing, a u prosincu 2017. godine i doktorirao na temu Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije.

Objašnjava zašto je u šezdesetoj godini života odlučio položiti ispit za bageristu.

“Uređujem prilično veliko imanje na kojem će itekako biti posla za bageristu. Trebat će iskopati i prebaciti nekoliko tisuća kubika zemlje, ogroman je to posao, a radni sat bageriste plaća se od 300 do 400 kuna”, kaže Škoro i dodaje kako će, kada položi ispit za rukovanje bagerom vlastitim radom uštedjeti prilično novca.

Škoro, saznaje Telegram, imanje podiže u Donjoj Drenovi kraj Svetog Ivana Zeline.

Komentirajte prvi

New Report

Close