Škola učenicima nudi smještaj, hranu, 1200 kuna stipendije, laptop i na kraju – posao

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2018. u 11:58
Foto: Thinkstock

Ovu primamljivu ponudu objavila je škola na svojim stranicama, a dobar glas počeo se širiti i dalje, pa su upiti iz cijele Hrvatske

Besplatan smještaj, hrana, laptop ili tablet, uz osiguranu praksu i posao za turističke smjerove, nude se učenicima koji se upišu u Srednju školu "Bol" na otoku Braču.

Uvjeti su zaista za poželjeti, a sve kako bi se upisalo što više učenika u idućoj školskoj godini, ne samo onih s otoka, nego i iz cijele Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Ovu primamljivu ponudu objavila je škola na svojim stranicama, a dobar glas počeo se širiti i dalje, pa su upiti iz cijele Hrvatske, čak i iz Bosne i Hercegovine, već počeli stizati na adresu škole.

– Naša mala otočna škola ima sedamdesetak učenika, ali pokazalo se da oni postižu odlične rezultate na državnoj maturi i učeničkim natjecanjima, a gotovo svi koji završe gimnaziju upisuju željene fakultete. Ostali, pak, nalaze posao bez problema – kaže ravnateljica.

Školovanje u Bolu ima niz prednosti – svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom ostvarit će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u novom učeničkom domu, a troškove će financirati Općina Bol. Učenici koji upišu program za zanimanje kuhar ili konobar ostvaruju pravo na punu stipendiju od 1200 kuna mjesečno koju im osigurava hotelsko poduzeće "Hoteli Zlatni rat", dio "Bluesun Hotela", kompanije u vlasništvu Jake Andabaka.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close