Škola snizila temperaturu grijanja, no svejedno dobila račun od 27.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2023. u 09:52
Ilustracija: Dejan Rakita/PIXSELL

U Bjelovaru se nalaze u svojevrsnoj pat-poziciji.

Kako doznaje Danas.hr, bjelovarska IV. osnovna škola za prosinac je primila račun za plin u iznosu od 26.885,89 eura (ili 202.559 kuna), dok je prošle godine za isti mjesec račun je bio 8.879 eura ili 66.893,10 kuna.

U Bjelovaru se nalaze u svojevrsnoj pat-poziciji. Iako je odlukom Vlade školama omogućen jeftiniji plin po cijeni od 41 eura po megavat-satu, opskrbljivač bjelovarskih škola Međimurje-plin ne želi raskinuti ugovore kako bi prešle na jeftinijeg opskrbljivača.

Ravnatelji škole Nikola Margetić za Danas.hr istaknuo je da je ovakav račun došao unatoč činjenici da je škola uvele mjere i snizila temperaturu za stupanj ili dva te uštedjela desetke tisuća kilovata plina. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak navodi da su ovo ogromnu udari plinare na školu. U proračunu Grada osigurali su 30 posto više sredstava za plin, dodaje, ali već sad pojedine škole plaćaju i četiri puta veću cijenu nego lani.

“Razmišljat ćemo o online nastavi. Imamo tri škole koje Međimurje-plin opskrbljuje, tu je i I. osnovna škola, a računi su enormni. Kad dođe račun od 200.000 kuna za jednu školu, u četiri mjeseca to je milijun kuna. Grad te novce nema”, govori gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close