Sjedište Club Adriatic iz Zagreba sele u Bašku Vodu

Autor: Suzana Varošanec , 02. srpanj 2020. u 22:00
Baško polje se može graditi samo u dogovoru s općinom /P. GLEBOV/PIX

Najavljene značajne investicije u modernizaciju i proširenje kapaciteta Cluba Adriatic, korona kriza će ipak usporiti.

Preseljenje sjedišta tvrtke Club Adriatic iz Zagreba u općinu Baška Voda za lokalnu zajednicu prvorazredni je događaj. Sve velike hotelske tvrtke koje posluje na bitno širem području, istodobno nemaju tamošnja sjedišta, pa je Club Adriatic iznimka od ovog pravila.

Najnoviji potez pritom predstavlja ispunjenje obećanja danog tamošnjoj lokalnoj upravi još prilikom preuzimanja ove tvrtke od strane crikveničkog Jadrana koji je njezin novi 100%-tni vlasnik i jedini član društva od proteklog ponedjeljka.

Prema riječima predsjednika Uprave Jadrana Gorana Fabrisa, ujedno predsjednika Uprave tvrtke Club Adriatic, ne odustaje se ni od najavljenih planova ulaganja u modernizaciju kapaciteta i nove sadržaje u cilju produžetka sezone, ali je u prvom planu trenutno ipak navedena nova potvrda dobrih odnosa s lokalnom upravom.

“Davnih dana kad smo krenuli u proces preuzimanja Cluba Adriatic postigli smo dogovor s Općinom Baška Voda da nećemo seliti sjedište kompanije u Crikvenicu, nego u Bašku Vodu. Sad smo to i učinili, što tumačimo da je dobra poruka da zajedno želimo graditi daljnji razvoj te da se Baško polje može graditi samo u dogovoru s općinom kako bi se veliki prostor mogao najkvalitetnije valorizirati”, kaže Fabris pojašnjavajući da je nakon isplaćenih predstečajnih obveza još u ožujku, početkom tjedna provedena transakcija čijom isplatom Prosperus Investa prestaje njihovo članstvo u ovom društvu.

7,5

milijuna kuna uloženo je za ovu sezonu kako bi se osvježili postojeće kapacitete hotela Alem čime on zadovoljava kategoriju 2 zvjezdice

Najavljene značajne investicije u modernizaciju i proširenje kapaciteta Cluba Adriatic, korona kriza će ipak usporiti, što prema Fabrisu znači da će projekti koji su trebali krenuti iduće godine biti prebačeni na razdoblje poslije sezone 2023.

To je najrealnije, dok po završetku ove sezone kreću u realizaciju jasno definirane pripreme za modernizaciju kampa u dijelu koji se tiče parcelizacije, sanitarnih uvjeta, projekta pročistača voda i trgovine.

Postojeće kapacitete hotela Alem za ovu sezonu osvježili su s 7,5 milijuna kuna, čime oni zadovoljavaju novu kategoriju 2 zvjezdice, dok iduće godine planiraju tri zvjezdice. U tom obliku će ovaj hotel izgleda odraditi i sljedeću sezonu te onu zaključno s 2023. Preuzimanje pod upravljanje Hotela Noemia, bivši hotel Gadža, sa 62 sobe koji je iz temelja renoviran u 4 plus zvjezdice, međutim, svoje prve goste očekuje 10. srpnja.

Uvjereni smo da ćemo s njime postići kvalitetne sinergije s postojećim kapaciteta Cluba Adriatic koji inače rade od 1. svibnja do početka listopada, dok novi objekt može značajno produžiti sezonu. Hotel Noemia može raditi minimalno 9 mjeseci, te s njime Club Adriatic ravnopravno ulazi na za nas novo tržište gostiju veće platežne moći Velike Britanije, Njemačke i Skandinavije”, ističe Fabris.

Predviđena ulaganja u podizanje kategorizacije postojećih čvrstih objekata i kampa na 4 i više zvjezdice, gradnja dva nova hotela, te više novih sadržaja turističkog predznaka poput vodenog parka ali i projekta sportskog kompleksa za potrebe priprema za   sportska natjecanja naših i stranih klubova…, sve je to dio njihovog master plana za ovu lokaciju, no time nije obuhvaćena s njihove strane i izgradnja trgovačkog centra.

Načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić, ističe da su potencijali golemi, što će se vidjeti nakon izmjena urbanističkog plana uređenja u predviđenim procedurama.

“Naš strateški cilj nisu projekti stanogradnje kao ni apartmanizacija, već novi sadržaji koji se može produžiti turistička sezona čime se otvaraju nova radna mjesta. Jadran je dobrodošao investitor, a prihvatio je da će financirati izmjenu UPU kojeg donosi općinsko vijeće”, navodi Roščić pohvalivši se i dobrim gospodarenjem u dijelu kontrole naplate lokalnih prihoda koja iznosi 95% zbog čega im nikad nije bio potreban prirez.

Komentirajte prvi

New Report

Close