Sjećate li se još njega? U Hrvatskoj ne daje izjave, evo koje stavove zastupa u Bruxellesu

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2021. u 09:46
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sudac koji je nakon što je izabran u EP, preselio u Bruxelles, u državnom i europskom sustavu vidi mafiju, a u borbi protiv koronavirusa nacizam i fašizam. No, dok zarađuje briselske eure, ujedno i poziva na raspuštanje institucija Europske unije.

Mnogi su na izborima za Europski parlament povjerovali u konstruktivne riječi o popravljanju sustava koje je tada izgovarao sudac Mislav Kolakušić – no, na kraju su dobili zastupnika koji u državnom i europskom sustavu vidi mafiju, a u borbi protiv koronavirusa nacizam i fašizam, piše Novi list.

– Suočeni smo s mafijom koja umjesto oružja koristi medije za provedbu kampanje straha. Posljednjih godinu dana gotovo svi mainstream mediji diljem Europe i svijeta objavljuju neistine. Potpuno neistinite podatke možemo pronaći u gotovo svim medijima. Jasno je da se radi o jednom te istom izvoru financiranja koji želi putem kampanje straha omogućiti svojim financijerima da svake godine prodaju nekoliko milijardi svojih proizvoda. Budite svjesni, kampanja straha neće stati iz razloga zato što na kampanji straha žele zarađivati desetke milijardi svake godine, izjavio je prije nekoliko dana u EP-u Kolakušić.

On i sada, kao i ranije u svojoj kampanji, s javnošću komunicira praktički isključivo preko društvenih mreža – nema klasičan PR, nemoguće ga je dobiti telefonskim putem, na pitanja novinara hrvatskih medija uopće ne odgovara, a nitko ne diže slušalicu ni u prostorijama njegove stranke, odnosno liste, barem one koja je na toj adresi bila prijavljena tijekom i nakon izbora 2019. godine. Stoga se opravdano može postaviti pitanje: u čije ime Kolakušić u Europarlamentu iznosi ove svoje stavove, koga on zapravo zastupa i jesu li njegovi birači uopće znali za što glasaju?

Kolakušić se, inače, nakon što je izabran u EP, preselio iz Hrvatske u Bruxelles zajedno s obitelji, pa ga je zbog toga tim teže i naći na hrvatskim prostorima. No, dok »bere« briselske eure, ujedno i poziva na raspuštanje institucija Europske unije: naime, nakon mjeseci onemogućavanja normalnog rada Europskog parlamenta i agresivnog poticanja zastupnika na rad od kuće, nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić poslao je pismo svim kolegama u kojem je predložio prodaju svih zgrada europskih institucija i vraćanje novca građanima te prelazak na trajni rad od kuće, s obzirom da je taj model rada proteklih godinu dana promoviran kao jednako kvalitetan.

Komentirajte prvi

New Report

Close