Sindikati javnih službi najavljuju štrajk

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2018. u 08:22
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sindikati javnih službi – koji okupljaju oko 180 tisuća zaposlenih u zdravstvu, školstvu, znanosti, kulturi i socijali – odbili su Vladinu ponudu o povećanju osnovice za plaće od tri posto i odlučni su provesti najavljeni štrajk.

Konferencija za novinare Sindikata javnih službi – potpisnika temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama zakazana je za ponedjeljak u 11 sati.

Na njoj će čelnici sindikata najaviti štrajk.

Podsjetimo, Sindikati javnih službi – koji okupljaju oko 180 tisuća zaposlenih u zdravstvu, školstvu, znanosti, kulturi i socijali – odbili su Vladinu ponudu o povećanju osnovice za plaće od tri posto i odlučni su provesti najavljeni štrajk.

Devet sindikata javnih službi odbilo je Vladinu ponudu nakon provedenog izjašnjavanja, odnosno odluka sindikalnih tijela, rekao je prošloga tjedna predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec na konferenciji za novinare.

Dodao je kako započinju pripreme za daljnje aktivnosti te napomenuo kako o tome postoji visoka suglasnost sindikalnog članstva.

Upitan o mogućnosti štrajka Mihalinec je tada rekao kako se oko toga još konzultiraju i dogovoraju pa će naknado odlučiti o tajmingu, napominjući kako se 86 posto članstva izjasnilo za daljnje sindikalne aktivnosti s tim u vezi.Danas će, prema pozivu na konferenciju za novinare, izaći s detaljima o štrajku.

Komentirajte prvi

New Report

Close