Sindikat migranata protiv pritiska poreznika

Autor: Poslovni dnevnik , 23. kolovoz 2022. u 22:00
Sindikat pita po kojem se Zakonu i/ili Pravilniku utvrđuje porezna rezidentnost migranata/M. Sušenj/PIXSELL

Vodstvo sindikata ističe kako čvrsto stoji uz svoje članove te izražava nezadovoljstvo i zabrinutost ovakvom politikom Vlade.

Hrvatski sindikat radnika migranata u Varaždinu pozvao je u utorak tijela Republike Hrvatske da napuste negativnu praksu i financijske pritiske na “gastarbajtere” te da rade za račun i na korist svojih građana jer u suprotnom slijedi najveći egzodus Hrvata u novijoj povijesti.

Nakon što su mediji objavili informaciju da Porezna uprava pokreće postupak oporezivanja primitaka iz inozemstva radnika migranta koji prihode ostvaruju u inozemstvu, Hrvatski sindikat radnika migranata ističe kako je u posljednjih 24 sata zaprimio brojne pozive i elektroničku poštu u kojima radnici migranti izražavaju svoje nezadovoljstvo i ogorčenosti.

Vodstvo sindikata ističe kako čvrsto stoji uz svoje članove te izražava nezadovoljstvo i zabrinutost ovakvom politikom Vlade.

Naglašava kako je spomenuta najava Porezne uprave izazvala lavinu reakcija. Sindikat pita odgovorne po kojem se Zakonu i/ili Pravilniku utvrđuje porezna rezidentnost migranata, koji već 30-ak i više godina rade izvan Hrvatske?

“Odrađuje li se rezidentnost na temelju vlasništva nad nekretninama ili temeljem famoznog životnog interesa”, pita sindikat i podsjeća na činjenicu da su pomorci koji izbivaju iz Hrvatske više od 183 dana oslobođeni plaćanja poreza. “To isto tražimo i za radnike migrante”, poručuje sindikat.

Komentirajte prvi

New Report

Close