Šibenik traži izvođače za obnovu tvrđave Sv. Ivan

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 11. travanj 2018. u 21:59
Jedna je od četiri šibenske tvrđave /WIKIPEDIA COMMONS

Revitalizacija je projekt vrijedan ukupno 49 milijuna kuna, od čega 41,4 milijuna kuna financira Europska unija.

Grad Šibenik na svojim stranicama obavijestio je sve zainteresirane o početku prethodnog savjetovanja za pripremu i provedbu postupka javne nabave izgradnje i opremanja područja tvrđave Sv. Ivan.

Na Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljen je nacrt dokumentacije o nabavi s pripadajućim prilozima i troškovnik, te je određen rok do 20. travnja za primjedbe i prijedloge.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 28,6 milijuna kuna bez PDV-a, navodi se o u pozivu Grada. Revitalizacija područja tvrđave svetog Ivana projekt je vrijedan ukupno 49 milijuna kuna, o čega 41,4 mil. kuna financira EU.

"Revitalizacijom tvrđave Sv. Ivana obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave. Sjeverni dio poznat kao "kliješta" i južni zvan "zvijezda". Revitalizacijom tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovit će se bedemi, uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu.

Uz pomoć revolucionarne tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji, koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata", kažu u Gradu.

Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima, što će osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima, što bi trebalo pridonijeti produljenju turističke sezone te dužem boravku posjetitelja u Šibeniku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close