SHS: Imamo puno većih problema od novca i poticaja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2013. u 17:20
Tomislav Pokrovac (Foto: Dusko Mirković/PIXSELL)

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac najavio je kako bi od sutra ujutro trebao biti “aktivan” i prosvjedni punkt u Starim Mikanovcima.

 Na nekoliko lokacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji danas su, drugi dan zaredom, nastavljeni mirni prosvjedi u organizaciji Sindikata hrvatskih seljaka (SHS), u Ilači, na vinkovačkom području, uz cestu se nalazi četrdesetak traktora, a prosvjedni je punkt seljaka, nezadovoljnih stanjem u agraru, i u Trpinji kod Vukovara.

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac najavio je kako bi od sutra ujutro trebao biti "aktivan" i prosvjedni punkt u Starim Mikanovcima, na vinkovačkom području, a kaže i kako su od ponedjeljka spremni i na blokadu prometnica. Poručio je da, bez obzira "što su neki novci seljacima od države danas počeli stizati", novci ne mogu umanjiti nezadovoljstvo i zabrinutost seljaka.

"Imamo puno većih problema od novca i poticaja. Problem je aflatoksin u mlijeku i otkup mlijeka, legalizacija farmi, status obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, sve veća starost i izmiranje sela, a Vlada o svim tim problemima šuti", rekao je Pokrovac.

Vladi premijera Zorana Milanovića zamjera da u godinu i pol mandata "ništa dobroga nije napravila za selo i seljake". "Svjesni smo da se ti problemi ne mogu riješiti preko noći, ali kada bi se sutra barem počeli riješavati mi bi bili zadovoljni", poručio je Pokrovac ocjenivši kako će ulazak Hrvatske u EU za većinu seljaka "u sadašnjim uvjetima u kojima se nalaze, značiti konačnu i potpunu propast".

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije Vlada , Vlada stručnjaka , već političara koji nikome ne odgovaraju .

Isplata poticaja tehničko je pitanje i nije temeljni problem poljoprivrede .
Problem je uvoz i što Hrvatska nema strategiju razvoja poljoprivredi .
U Saboru je Konačni prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu , kojim Milanović sa svojim ministrima putem zakupa od seljaka želi praviti kmetove .

New Report

Close