Shopping centar City Colosseum već u prvom kvartalu 2016. godine ima rast prometa od 25 posto

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2016. u 12:54
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Trgovačko-zabavni koncept centra pokazao se kao dobitna kombinacija, jer centar iz godine u godinu bilježi konstantan porast prometa i posjećenosti.

Shopping centar City Colosseum, kojim uspješno upravlja domaća tvrtka za upravljanje i vođenje nekretnina F.O. Development, u prvom kvartalu 2016. godine bilježi rast prometa od čak 25 posto u odnosu na prvi kvartal 2015. godine u kojoj je zabilježeno 2.694.912 posjeta. Najuspješnija svjetska trgovačka poduzeća i modni brendovi našli su svoje mjesto u City Colosseumu u Slavonskom Brodu, shopping centru na tri etaže koje se prostiru na čak 50.000 m2 (GBA) ukupne površine.

Trgovačko-zabavni koncept centra pokazao se kao dobitna kombinacija, jer centar iz godine u godinu bilježi konstantan porast prometa i posjećenosti. Raznovrsnost industrija privlači kupce iz Brodsko-posavske županije, Požeško-slavonske županije te sjeverne Bosne i Hercegovine. Komparativna prednost je i sustav povrata poreza na dodanu vrijednost za inozemne kupce koji dolaze izvan EU pa stoga ne čudi kako se centar etablirao i kao turistički cilj. Potvrđuju to i podatci koji kažu kako je u prva tri mjeseca 2016. godine zabilježen porast posjećenosti u sljedećim postocima: 8,64 posto u siječnju 2016. godine u odnosu na siječanj 2015. godine, 13,81 posto u veljači 2016. godine u odnosu na veljaču 2015. godine te 17,67 posto u ožujku 2016. godine u odnosu na isto razdoblje 2015. godine.

Za uspješne poslovne rezultate City Colosseuma zaslužna je i tvrtka F.O. Development, koja upravljanje centrom obavlja kao integriranu uslugu asset, property, centar i marketing managementa.

„Velik izazov bio je projektirati i realizirati centar koji će ispunjavati brojne potrebe posjetitelja. Specifičnost upravljanja projektima u sektoru nekretnina jest da o objektu morate razmišljati kao zaokruženoj cjelini, a shopping centar City Colosseum predstavlja pravi primjer takvog pristupa. Našu posvećenost svakome detalju u realizaciji centra prepoznali su i posjetitelji, čemu govore u prilog i odlične brojke o posjećenosti.“ – izjavio je direktor tvrtke F.O. Development Denis Čupić.

„Iznimno smo zadovoljni poslovanjem centra. Odlični uspjesi City Colosseuma mjerljivi su ne samo u financijskom segmentu, već i kroz društvene aktivnosti u kojima sudjeluju naši posjetitelji. Vjerujemo kako će se ovaj pozitivan trend nastaviti i pripremamo brojne zanimljive aktivnosti u narednome periodu.“ – rekao je Ivan Kudrić, direktor centra City Colosseum.

Komentirajte prvi

New Report

Close