Šestoro djelatnika Siemensa i djelatnica Fonda za zaštitu okoliša u samoizolaciji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. ožujak 2020. u 15:49
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Po pisanju Jutarnjeg lista, djelatnica Fonda bila je u kontaktu s frizerom kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, a kući je poslano pedesetak zaposlenika koji su bili s njom u kontaktu.

Šestero djelatnika tvrtke Siemens Healthcare i djelatnica Fonda za zaštitu okoliša upućeni su u samoizolaciju nakon što je otkriveno da su bili u kontaktu sa osobama zaraženim koronavirusom.

Djelatnica Fonda za zaštitu okoliša poslana je u samoizolaciju nakon što je zagrebačka Epidemiološka služba evidentirala da je bila u kontaktu s osobom kojoj je utvrđen virus, doznaje se u Fondu gdje je provedena dezinfekcija prostora dok su djelatnici koji su bili s njom u kontaktu pušteni kućama do ponedjeljka.

Glasnogovornica Fonda Lidija Tošić potvrdila je Hini da je njihovu djelatnicu Epidemiološka služba Zagreba upozorila da je bila u kontaktu s osobom kojoj je identificiran COVID-19. Radnica je odmah upućena u 14-dnevnu samoizolaciju te će biti podvrgnuta testiranju, kaže glasnogovornica.

Fond je odmah po saznanju kontaktirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo te je, poštujući protokol za takvu situaciju, u cilju zaštite ostalih zaposlenika promptno proveo dezinfekciju uredskih prostora.

Fond će u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite i Zavodom za javno zdravstvo poduzimati sve potrebne aktivnosti.

Kontakt s frizerom

Po pisanju Jutarnjeg lista, djelatnica Fonda bila je u kontaktu s frizerom kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, a kući je poslano pedesetak zaposlenika koji su bili s njom u kontaktu.

Tvrtka Siemens Healthcare, čijem je djelatniku u srijedu potvrđena zaraza virusom, priopćila je da su u kontaktu s epidemiološkom službom, šestoro djelatnika je u samoizolaciji, a provodi se dezinfekcija svih prostora na lokaciji tvrtke u Heinzelovoj.

Siemens Healthcare podsjeća da je njihov djelatnik nakon službenog sastanka u Austriji obaviješten da je kod jedne osobe koja je prisustvovala sastanku potvrđena zaraza virusom COVID-19.

Djelatnik je odmah po zaprimljenoj obavijesti kontaktirao epidemiološku službu i otišao u samoizolaciju uz aktivni zdravstveni nadzor, a nakon što mu je jučer potvrđen blaži oblik zaraze smješten je u zdravstvenu ustanovu.

“S obzirom na prirodu posla, možemo na ograničeno vrijeme organizirati rad od kuće, te smo se tako i organizirali”, kažu u Siemens Healthcareu.

Komentirajte prvi

New Report

Close