Šest finalista u borbi za prestižnu titulu automobila godine

Autor: Agencija VLM , 13. prosinac 2017. u 11:29
FOTO: Thinkstock

Koji je od šest finalista HR auto 2018. trebalo bi se znati 18. prosinca, kada će biti proglašeni i dobitnici Srebrnog i Brončanog volana.

Citroen C3 Aircross, Honda Civic, Hyundai Kona, Opel Insignia, Škoda Karoq i Volkswagen Polo, abecednim redom, finalisti su nacionalnog izbora za automobil godine.

Prestižan izbor HR auto sada se organizira 24. godinu zaredom. Na široj su listi bili svi novi automobili koji su na naše tržište stigli ove godine ili će stići u prvom tromjesečju iduće godine. Između tih 39 automobila finaliste su svojim glasovima probrala 24 automobilska novinara iz svih redakcija koje sudjeluju u izboru. Konkurencija je ove godine bila iznimno jaka, posebno među SUV modelima, koje su ponudili gotovo svi snažniji proizvođači automobila. HR auto jedini je izbor za automobil godine u Hrvatskoj u kojem o najboljem modelu odlučuju specijalizirani novinari, koji su automobile-kandidate imali priliku isprobati. Izbor HR auto organizira udruga Hrvatski automobilski novinari.

Finalisti sada prelaze u ruke 13-članog žirija, koji okuplja predstavnike utjecajnih hrvatskih medija. To su Ozren Adamović (Auto.), Marko Dragun (Auto moto magazin), Hrvoje Gattin (Autonet), Zlatko Horvat (Auto klub), Zdravko Juričko (Slobodna Dalmacija), Dubravko Kolarić (24 sata, NovaTV), Majda Lojo Pavlović (Autoservis), Zoran Majcan (Auto start), Sandra Mikulčić (Večernji list, AutoStyle), Mato Pavličević (HTV, Glas Slavonije, Transport magazin), Edi Prodan (Novi list, Glas Istre, Zadarski list), Kristijan Tićak (Auto motor i sport) i Hrvoje Tomić (Jutarnji list).

Koji je od šest finalista HR auto 2018. trebalo bi se znati 18. prosinca, kada će biti proglašeni i dobitnici Srebrnog i Brončanog volana.

Komentirajte prvi

New Report

Close