Serengeti otvorio ured u Splitu i zapošljava lokalne IT stručnjake

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2022. u 15:08
Foto: Serengeti

Do kraja ove godine planira se zapošljavanje ukupno 15 lokalnih IT stručnjaka te fakultetska suradnja kroz prakse i stipendije.

Nakon ureda u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu i BiH te razvojnih centara u Keniji i Srbiji, Serengeti je otvorio i ured u Splitu u kojemu vidi veliki potencijal za daljnje etabliranje IT struke, razvoj inovativnih projekata i privlačenje mladih stručnjaka iz regije; planira se i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje kroz stručne prakse i stipendije

Serengeti, jedna od najbrže rastućih domaćih tvrtka za razvoj softvera, od 1. kolovoza 2022. počinje s radom na još jednoj lokaciji – u novom uredu na splitskoj Rivi. Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom godišnjom stopom rasta prihoda od oko 35%.

Širenje na jug Hrvatske potaknuto je sve većim obujmom posla i radom na projektima za svjetsko tržište te je ono planirano još od početka ove godine. Serengeti je Split prepoznao kao jedan od najperspektivnijih domaćih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja. Osim toga, Serengetiju je želja motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, na ostanak u Hrvatskoj. U splitskom timu već radi sedam developera, a do kraja godine zaposlit će još minimalno osmero ljudi. Za primanja ovih 15 zaposlenika planirano je ove godine dva i pol milijuna kuna.

Što se daljnjeg rasta broja zaposlenika tiče, u planu je i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u vidu stručnih praksi, stipendija i zapošljavanja pripravnika.

“U Splitu već imamo sedam zaposlenika i odlično su se uklopili u naš način rada. Budući da su Split i regija u kojoj se nalazi jaki po pitanju inženjerskog kadra i ti postoje odlični tehnički fakulteti, vjerujemo da ćemo uspjeti značajno proširiti naš inženjerski tim i ljudima ponuditi rad na velikim međunarodnim projektima. Splitski ured je važan stup u našim planovima budućeg razvoja koji uvelike ovisi o sposobnosti privlačenja i zadržavanja kvalitetnog inženjerskog kadra”, kaže Goran Kalanj, predsjednik uprave i osnivač Serengetija.

Serengetijevi developeri u Splitu trenutačno rade na razvoju turističke aplikacije za jednu od vodećih domaćih turističkih tvrtki, a u suradnji s kolegama iz drugih ureda radit će i projekte za ostala tržišta. Naime, uz već etabliranu poziciju unutar Europske unije, Serengeti je od prošle godine prisutan na američkom, skandinavskom i izraelskom tržištu zbog čega ova tvrtka konstantno raste i po broju zaposlenih.

Zahvaljujući izazovnim projektima, ekspertizi i iskustvu s domaćih i globalnih tržišta, ulaganju u razvoj i obiteljskoj atmosferi koja vlada u svim Serengetijevim uredima, tvrtka je prepoznata kao poželjan poslodavac te će do kraja godine imati više od 200 zadovoljnih zaposlenika na svim lokacijama.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close