Seosko domaćinstvo Kamena kuća – čari i ljepote Zagore

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2014. u 09:36
Fotografije: Kamena kuća

Dalmatinska zagora je divota, kamene kućice i izvorni izgled sela očekuje vas na svakom koraku.

Dalmatinska zagora je divota, kamene kućice i izvorni izgled sela očekuje vas na svakom koraku. U zaleđu Šibenika prema Miljevcima, točnije u zaselku Rakići smjestilo se seosko domaćinstvo Kuća kamena.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Seosko imanje Frane Rakića

U svojoj staroj kući, vlasnik i domaćin Frane Rakić uredio je seosko ugostiteljsko domaćinstvo “Kuća kamena” Ovo je mjesto gdje vas očekuje izvorna dalmatinska hrana poput peke, sira i pršuta te domaće rakije i vina, a ako gosti požele  može se spremiti i bilo što drugo jer su domaćini ovdje za vas.

Najviše društava i gostiju dolazi vikendima, te kako vlasnik naglašava mnoštvo turista koji dolaze preko raznih agencija u potrazi za autohtonim imanjem. Ako želite doživjeti izvornu Zagoru svakako najavite svoj posjet obitelji Rakić koja će se potruditi i učiniti vaš boravak nezaboravnim.

Utvrda Ključica

Za mnoge koji dođu u Rakiće, obližnja utvrda Ključica je otkriće. Ključica je najveća i najočuvanija srednjovjekovna utvrda u arealu Nacionalnog parka Krka. Izgradili su je plemenitaši Nelipići u 13. stoljeću nad samim kanjonom Čikole, kako bi posjede sačuvali od suparničke obitelji Šubić. Pogled na nju i uspon – u kombinaciji s posjetom Rakićima pružit će vam vikend za pamćenje.

Avanturistički duh

Za one s više avanturističkog duha moramo napomenuti kako pored Rakića već prolazi biciklistička staza, a priprema se i uređenje pješačke staze kanjonom Čikole, čak i neki penjački pravci kanjonom.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close