Predsjednik uprave domaćeg trgovačkog lanca: ‘U pet godina utrostručili smo snagu i veličinu Studenca’

Autor: Domagoj Puljizović , 23. travanj 2024. u 07:12
Andrija Topić/PD

Omiški maloprodajni lanac postavio imenovao novog člana Uprave za akvizicije i integracije.

Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije u Studencu, maloprodajnom lancu sa sjedištem u Omišu.

Kao član Uprave, bit će odgovaran za osmišljavanje i provedbu strategije preuzimanja novih kompanija te za njihovo uspješno integriranje u Studenac. Na upravnu funkciju, Topić je došao s pozicije direktora integracija u Studencu.

U protekle dvije i pol godine sa svojim timom provodio je uključivanje 12 kompanija, poput Peme, Lonije, Strahinjčice, Špar Trgovine te La-vor Tradea, pod kišobran matične kompanije. Studenac trenutačno zapošljava više od 6500 djelatnika u više od 1250 prodavaonica.

Velik broj preuzimanja
Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk izrazio je zadovoljstvo ulaskom Topića u Upravu “jer će njegova stručnost i motivirajuće liderstvo dodatno doprinijeti daljnjem provođenju poslovne strategije kompanije”. Dodao je da su rast i širenje zacrtani strateški smjer Studenca.

“U posljednjih pet godina, što organskim rastom, a što promišljenim izborom kompanija koje su danas ravnopravni dio Studenca, utrostručili smo i veličinu i snagu kompanije. Upravo iz tog razloga smo i proširili našu Upravu imenujući Andriju novim članom, a planiramo intenzivno nastaviti s procesom širenja kompanije u budućnosti.

Osnaženi Andrijinim iskustvom, znanjem i uspješnim rezultatima kojima je uvelike doprinio uspjehu naše kompanije, širenje naše kompanije, ali i složene procese integracija akviziranih kompanija dići ćemo na još veću razinu strukturiranosti i izvrsnosti u samim procesima”, izjavio je Senczuk.

U posljednjih nekoliko godina Studenac bilježi velik broj preuzimanja kompanija, istaknuo je Topić pa dodao da su u firmi “ponosni na brzinu akvizicija, visoku uspješnost i točnost procesa integracije”.

“Veselim se što ću sada kao član Uprave moći dodatno podržati Studenac u strateškom upravljanju i snažnom rastu u području akviziranja i integriranja kompanija u Studenac”, zaključio je.

Fond ipak ne izlazi?
Podsjetimo, za preuzimanje Studenca zainteresiran je luksemburški CVC Capital Partners, no otkako ga je prije šest i pol godina osnivač Josip Milavić prodao poljskom Enterprise Investorsu, zasad nema govora izlasku fonda iz Studenca.

Trenutačni vlasnik maloprodajnog lanca sa sjedištem u Omišu najveća je i najstarija PE tvrtka u srednjoj i istočnoj Europi koja je u protekla tri desetljeća uz potporu globalnih investitora pokrenula deset fondova i putem njih realizirala 2,3 milijarde eura ulaganja u 155 kompanija u raznim sektorima, pri čemu je izašla iz 139 investicija.

Komentirajte prvi

New Report

Close